Felhívás!

Rafila: a gyerekeknek ki kell menniük a szabadba; május 15-e reális dátum

Rafila: a gyerekeknek ki kell menniük a szabadba; május 15-e reális dátum Románia

A gyerekeknek ki kell menniük a szabadba játszani, szaladgálni, erre május 15-e lehet reális dátum Romániában – véli Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke. “Gondolnunk kell az idős személyekre is, akiket arra kellene bátorítani, hogy az esti órákban végezzenek testmozgást, amikor kevesebben járnak kint” – tette hozzá.

Több mint egy hónapja otthon vannak a romániai gyerekek. Az orvosok szerint a mozgás és a napfény hiánya rossz hatással lehet az egészségükre. Spanyolországban például április 27-től lehetővé teszik, hogy a gyerekek kimenjenek a friss levegőre.

“Úgy vélem, hogy Romániában is el kell gondolkodni egy ilyesfajta intézkedésen, valószínűleg nem április 27-től, mert mint tudjuk, Románia körülbelül 3 hetes lemaradásban van Spanyolországhoz képest, ezért valószínűleg május 15-e lenne egy reális időpont számunkra” – nyilatkozta Rafila a Mediafax-nak.

A szakember szerint az időseknek is ki kellene járniuk, azonban ezek a változtatások nincsenek törvényileg szabályozva.

“A gyerekeknek nap közben valahogy ki kellene menniük, hogy játszanak, szaladgáljanak, mozogjanak, de gondolnunk kell az idősekre is, akiket arra kellene bátorítani, hogy az esti órákban sétáljanak, mozogjanak, amikor kevesebben járnak kint” – tette hozzá.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások