Felhívás!

Rafila: a COVID-19 esetek számának növekedéséért az emberek kikapcsolódása a felelős

Rafila: a COVID-19 esetek számának növekedéséért az emberek kikapcsolódása a felelős Románia

Az elmúlt napok magas esetszámait elsősorban az egyéni felelőtlenség okozta – mondta Alexandru Rafila, az Egészségügyi Világszervezet romániai képviselője. Hozzátette, ha betartjuk a higiéniai és a távolságtartási szabályokat, akkor a dolgok irányítás alatt maradhatnak.

„Lassan megszokottá válik a napi 300 körüli új eset szám, amelyeknek aránya a tesztek teljes számához képest 3% körül van, ami jelentős növekedést jelent a három héttel ezelőtti adatokhoz képest.

Azt a következtetést kell ebből levonnunk, hogy mindannyian óvatosaknak kell lennünk, a személyi higiéniai kötelező hazaérkezéskor, továbbá a nyilvános terekben, munkahelyen, hogy megpróbáljuk korlátozni a fertőzés terjedésének lehetőségét.” – mondta Rafila a Digi24-nek.

„Persze, az enyhítő intézkedések hatása is látszik, de még inkább felelős az esetszámok növekedéséért az egyéni felelőtlenség. Ha figyelünk a nyilvános terekben, plázában, edzőteremben, fitneszteremben, ha az egyszerű szabályokat betartjuk, akkor a közegészségügyi probléma ellenőrzés alatt marad” – tette hozzá.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.