Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Rafila: 1,5 millió dózis influenza elleni oltóanyagot vásárolt a miniszétium

Rafila: 1,5 millió dózis influenza elleni oltóanyagot vásárolt a miniszétium Románia

Az egészségügyi minisztérium másfél millió dózis influenza elleni oltóanyagot vásárolt a 2022-2023-as idényre, amelyből egymillió dózist már kiosztottak a megyei egészségügyi igazgatóságoknak – közölte hétfőn Alexandru Rafila.

Az egészségügyi miniszter egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fennmaradó 500 ezer adag vakcinát ezen a héten szállítják ki az egészségügyi igazgatóságoknak.

Az influenza elleni oltást a krónikus betegek, a 65 éven felüliek, a várandós nők, valamint az intézményesített ellátásban részesülő gyerekek és idősek kapják meg térítésmentesen.

A tárcavezető közlése szerint 2001 óta ez az első év, amikor az influenza elleni oltóanyag már szeptemberben rendelkezésre áll. Így korábban el lehet kezdeni az oltási kampányt, és nem ismétlődik meg az elmúlt évek forgatókönyve, amikor sok helyre december közepén vagy januárban jutott el a vakcina – tette hozzá.

Tavaly az összesen 2,5 millió dózis vakcinából 1,5 milliót használtak fel, ezért rendeltek idén kevesebbet, a keretszerződés azonban lehetőséget biztosít az utánrendelésre – magyarázta Alexandru Rafila.

(forrás: Agerpres, fotó: 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások