Felhívás!

Raed Arafattal tárgyalt a PSD a karanténtörvényről

Raed Arafattal tárgyalt a PSD a karanténtörvényről Románia

A parlament meg fog szavazni egy “koherens” és “hatékony” karanténtörvényt, amely megóvja a romániai lakosokat – írta Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke a Facebookra csütörtökön, miután találkozott és ez ügyben tárgyalt Raed Arafat belügyi államtitkárral, az országos katasztrófavédelem vezetőjével.

“A szakértők és a civil társadalom segítségével olyan karanténtörvényt alkottunk, amely valóban megóvja a románokat a járványtól, és nem az a célja, hogy leleplezze a visszaéléseket. Reggel találkoztam Raed Arafat úrral és számos jogász kollégával, hogy a lehető legjobb formát adjuk a karantént és elkülönülést szabályozó törvénynek” – olvasható Ciolacu bejegyzésében.

Úgy vélekedett: a PNL-kormány csak “katasztrófákat” dolgoz ki és küld a parlamentnek. Ezeket sürgősségi eljárással kell kijavítani – tette hozzá Ciolacu.

“Tegnap tárgyalásra hívtuk a civil társadalom szakértőit, akik segítettek kiiktatni azokat a liberális aberrációkat, amelyek a románok jogait és szabadságait veszélyeztették. Ma, egy Arafat úrral folytatott részletekbe menő tárgyalás után megvan a garanciánk arra, hogy egy koherens és hatékony törvényre adjuk a végső voksot!” – olvasható az ügyvivő PSD-elnök bejegyzésében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.