Felhívás!

Predoiu feladata

Predoiu feladata Románia

Azt a feladatot kapta, hogy tervezetet dolgozzon ki az Alkotmánybíróság döntéseinek a büntető törvénykönyvekkel való összehangolására – mondta a PNL első alelnöke, Cătălin Predoiu.

Predoiut pártja megbízta az Alkotmánybíróság döntéseinek a Büntető törvénykönyvbe és a Büntető perrendtartási törvénykönyvbe való beillesztésével, valamint a két törvénykönyvnek az emberi jogokra vonatkozó európai uniós irányelvekhez történő hozzáigazításával. Ennek érdekében a hét elején munkacsoportot hoznak létre, amely 7–10 napon belül kidolgozza a tervezetet. „Úgy számítom, hogy gyorsabbak leszünk, mint az Igazságügyi Minisztérium” – véli a liberális politikus.

Predoiu hozzátette, a munkapéldány elkészültével úgy a többi ellenzéki párt, mint a kormányzó PSD képviselőivel párbeszédbe kezdenek annak érdekében, hogy a törvény a lehető legjobb legyen, „olyan újítások beiktatása nélkül, amelyek valójában személyes érdekeket szolgálnak” – fogalmazott a PNL első alelnöke sajtótájékoztatóján. „A törvényi módosításoknak nem szabad ürügyül szolgálniuk az igazságszolgáltatás aláaknázására. A legrövidebb időn belül el kell fogadni a parlamentben a 2017/14-es sürgősségi kormányrendeletet és el kell utasítani a 2017/13-ast, hogy ez utóbbi életbe lépésének minden kockázatát kizárjuk” – mondta Predoiu.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.