Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Predoiu: az igazságügyi minisztérium továbbra is támogatja a korrupció elleni küzdelmet

Predoiu: az igazságügyi minisztérium továbbra is támogatja a korrupció elleni küzdelmet Románia

Az igazságügyi minisztérium továbbra is támogatja a korrupció elleni küzdelmet, “fel sem merül”, hogy lemondjon erről a célkitűzésről – jelentette ki Cătălin Predoiu tárcavezető a legfőbb főügyészség 2021-es tevékenységi mérlegét ismertető eseményen.

A miniszter rámutatott, a prioritások közé tartozik a továbbiakban is az embercsempészet és a szervezett bűnözés elleni küzdelem, az áldozatok védelme – különös tekintettel a kiskorú áldozatokra -, illetve a korrupció elleni küzdelem. “Szándékosan hagytam ezt a felsorolás végére, hogy közvetítsek egy világos üzenetet: az igazságügyi minisztérium továbbra is támogatja a korrupció elleni küzdelmet, az ezzel foglalkozó intézményt. Fel sem merül, hogy lemondjunk erről a célkitűzésről” – fogalmazott.

Hozzátette, az elmúlt időszakban különféle politikai témák kapcsán felröppent “találgatások” miatt kívánta ezt megjegyezni. Mint mondta, az igazságügyi minisztérium tevékenysége, az országos korrupcióellenes stratégia, a minisztériumnak a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA), a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséggel (DIICOT), valamint a legfőbb főügyészség vezetésével fenntartott jó viszonya is tanúsítja, hogy “nem fognak hátralépni” a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelemben.

Cătălin Predoiu beszélt arról is, hogy az állampolgárok szakszerűséget, komolyságot és feddhetetlenséget várnak el az ügyészektől. “Minden mérőszámon és értékelésen túl szerintem a legfontosabb az önértékelés. Amikor tükörbe nézünk, és azt kérdezzük magunktól, hogy képesek voltunk-e mindent megtenni, amit egy adott kontextusban meg kellett tennünk” – jelentette ki.

A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a minisztérium addig nem terjesztette a kormány elé jóváhagyásra az igazságügyi törvényeket módosító tervezeteket, amíg ezeknek az előírásait “nem karolta fel” a legfőbb ügyészség is. Predoiu szerint a tervezetek biztosítják az ügyészek függetlenségét, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni küzdelem jogi keretét, a magas színvonalú és hatékony igazságszolgáltatás feltételeit.

(forrás: Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.