Felhívás!

Ponta: legjobb esetben is hat év múlva épülhet meg a Comarnic-Brassó autópálya

Ponta: legjobb esetben is hat év múlva épülhet meg a Comarnic-Brassó autópálya Románia

Sehogyan sem fejeződhet be a következő hat esztendőben a Comarnic-Brassó autópálya – jelentette ki szombaton Victor Ponta, a Pro Románia elnöke, aki hozzátette: az Orban-kabinet “stupid módon” minden eddigi procedúrát eltörölt.

Emlékeztetett arra, hogy 2014-ben az összes technikai és pénzügyi eljárás be volt fejezve, már csak a kivitelezési szerződést kellett volna aláírni három európai vállalattal úgy, hogy a befejezési határidő 2018 júniusa volt, azonban Traian Băsescu akkori akkori államfő feljelentést tett az Országos Korrupcióellenes Ügyészségen (DNA), akik ugyan semmi törvénytelenséget nem találtak, de a megvalósítás elmaradt.

Nemrég az Orban-kabinet “stupid módon” minden eddigi procedúrát eltörölt, úgyhogy most ‘nulláról kell elölről kezdeni mindent’ – írja szombati Facebook-bejegyzésében a Pro Románia elnöke.

Ponta számítása szerint a dokumentumok előkészítése 18, a licit lebonyolítása és a tervek kidolgozása újabb 18, a kivitelezés pedig legalább 36 hónapba telik, amiből az következik, hogy a pálya nem épülhet meg hat évnél hamarabb.

Ludovic Orban miniszterelnök egy héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy január végére – február elejére a kormány döntést hoz a Comarnic-Brassó autópálya befejezéséről, és hozzátette: véleménye szerint a projektet költségvetési finanszírozással kell folytatni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások