Felhívás!

Ponta csalódott az PNL-kormány első lépéseit illetően

Ponta csalódott az PNL-kormány első lépéseit illetően Románia

Meglehetősen csalódott az új kormány első lépéseivel kapcsolatban, jelentette ki csütörtökön Victor Ponta.

“Meglehetősen csalódott vagyok a kormány kezdésével kapcsolatban. Azt hiszem, jól tettük, hogy megbuktattuk a Dăncilă-kormányt, mert híján volt a kompetenciának és a jövőképnek. Az Orban-kormányt pedig éppen azért nem szavaztuk meg, mert ugyancsak híján volt a kompetenciának és a jövőképnek. Egyelőre azt látom, hogy a PSD-seket a PNL-sek váltják fel. Egyebet nem” – mondta Ponta egy Dâmboviţa megyében tartott sajtótájékoztatón.

A Pro Románia párt elnöke nehezményezte, hogy nő a költségvetési hiány és az állam kölcsönökhöz folyamodik.

“Ezt Teodorovici is meg tudta csinálni, ehhez nem kellett volna leváltani. Arról volt szó, hogy változtatunk az adórendszeren, lecsökkentjük a fölösleges költségeket, az oktatás és az egészségügy felé irányítunk összegeket. (…) Erre azzal kezdték, hogy miből vásárolunk repülőgépeket. Jó, ha vannak repülőgépeink, de fontosabb, hogy legyenek iskoláink, és ebből a szempontból csalódott vagyok az PNL első lépéseit illetően” – fejtette ki Ponta, aki hozzátette, napról-napra jobb döntésnek érzi, hogy nem szavaztak bizalmat a PNL-kormánynak.

Ponta közölte, civilizált és kompetens ellenzéki tevékenységre készül. A PSD-ben lezajlott válságra reflektálva úgy vélekedett: a volt kormánypártnak “nem Viorica Dăncilă volt a problémája”, hanem az, hogy 2016 után milliók csalódtak a Szociáldemokrata Pártban.

A Pro Románia minden megyében indít jelölteket a helyhatósági választásokon

A Pro Románia minden megyében indít jelölteket a helyhatósági választásokon – jelentette ki Victor Ponta.

Ponta kifejtette: támogatják, hogy visszatérjenek a korábbi rendszerhez, nevezetesen, hogy a megyei tanácselnököket ne közvetlenül, hanem a tanácsosok sorából válasszák, illetve, hogy a polgármesterek kétfordulós választást követően nyerjenek mandátumot, amennyiben az első fordulóban nem sikerült a szavazatok több mint felét megszerezniük.

Hozzátette: februárra tervezik a párt országos kongresszusát, amelyen elfogadnak egy négy évre vonatkozó politikai kiáltványt, benne a Pro Románia legfontosabb célkitűzéseivel.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.