Felhívás!

Pintea: a kórházigazgatók 80 százalékának nincs keresnivalója az egészségügyi rendszerben

Pintea: a kórházigazgatók 80 százalékának nincs keresnivalója az egészségügyi rendszerben Románia

A kórházigazgatók 80 százalékának “nincs keresnivalója” az egészségügyi rendszerben, ismételte meg Sorina Pintea egészségügyi miniszter hétfőn, hozzátéve, felgyorsítják az eljárást az igazgatók tevékenységét felmérő mutatók módosítására vonatkozóan.

“Én már mondtam, hogy emberhiány van az egészségügyben, a tegnap példákat is felhoztam: 2016-ban 165.000 alkalmazott volt a rendszerben, most 185.000 van, tehát a hiány csökkent. Az orvosi tevékenység megszervezési módja azonban a kórházigazgató felelőssége. És ahogyan azt számtalanszor elmondtam már, a kórházigazgatók 80 százalékának nincs keresnivalója az egészségügyi rendszerben. A rendszert hibáztatjuk, de a rendszer mi vagyunk. A săpocai kórházban sem megfelelő a szervezés. Az elmúlt két évben sok mindent tettünk a rendszerben, de nem eleget. Nagyon megszoktuk azt, hogy így is működnek a dolgok. Ami itt történt, az sokéves hanyagság eredménye, azé a mentalitásé, hogy ‘így is jó, így is lehet csinálni’, amíg aztán történik valami, és megtörtént. (…) A főnővér kötelessége időszakos kiképzést nyújtani az asszisztenseknek munkaköri kötelességeikről. Gondolják, hogy történt ilyen? Soha” – jelentette ki Pintea a săpocai kórházban az újságírók azon kérdésére, hogy szerinte az egészségügyi rendszer jelenleg is emberhiánnyal küzd-e.

Hozzátette, fel fogják gyorsítani az eljárást az igazgatók tevékenységét felmérő mutatók módosítására vonatkozóan, és módosításokat vezetnek be az igazgatótanácsok feladatkörét illetően is.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 19., 13:19
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Más állami vállalatoknál is így van! Parancsolgatni tudnak a 60-70! éves matuzsálemek, megszedték magukat hála a pártnak és évek óta élősködnek a munkás hátán! Továbbképzés?! Jó de ki tartja?! Ja a főnök jobb keze! Az meg jobb lenne ha elmagyarázná az öregnek, h a számítógép nem fram hűtőszekrény, h csak úgy kihúzzuk a konektorból! Ja meg, h az elektronikus levélre nem kell bélyeg!