Felhívás!

Pintea: 45 állást hagyott jóvá a minisztérium a săpocai kórháznak

Pintea: 45 állást hagyott jóvá a minisztérium a săpocai kórháznak Románia

A săpocai kórházban 45 állást meg lehet hirdetni, van rá büdzsé, jelentette ki Sorina Pintea egészségügyi miniszter kedden, Brăilán, rámutatva, hogy a kórház vezetősége nem tudta, hogy az alkalmazásokra a büdzsét már jóváhagyták.

“Az egészségügyi minisztérium már jóváhagyta az állások meghirdetését, ahogy értettem, már pénteken. Én azt javasoltam a kórház vezetőségének, hogy hirdesse meg az összes jóváhagyott állást, azaz mind a 45-öt. Ők azt mondták, hogy nincs rá büdzséjük, büdzsé azonban van. A kórházban úgy tudták, hogy a minisztérium fizeti a béreiket, de szó sincs róla, nem a tárca fizeti. Tehát, több tisztázásra váró dolog van ott” – jelentette ki Pintea.

Ami a bejelentett ellenőrzéseket illeti, a miniszter rámutatott, hogy valószínűleg hétfőn kezdik el azokat, és nem csupán az állami pszichiátriai kórházakat veszik sorba, hanem minden ilyen jellegű intézetet.

Hozzátette, a jövő héten találkozni akar a Pszichiátriai bizottsággal és a civil szervezetekkel, hogy kidolgozzanak egy rövid távú, illetve egy hosszú távú tervet a helyzet javítására.

Pintea elmondta ugyanakkor, hogy a săpocai kórházban megsérült páciensek közül ketten nagyon súlyos állapotban vannak, nem biztos, hogy életben maradnak.

“Láttam, hogy az ügyészség a kórház alkalmazottjainak tevékenysége kapcsán in rem eljárást indított szolgálati hanyagság és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Biztos vagyok benne, hogy senki nem akarta azt, hogy ez megtörténjék, azonban felelősség is létezik. Ahogy már mondtam, én nem hiszem, hogy mindez egy perc alatt zajlott le. Ez kizárt. Lehetetlen. Láttam a helyszínen, hogy mekkora távolságot kellett megtennie a támadónak, és ez a támadás nem tarthatott csak egy percig. Természetes dolog, hogy az asszisztensnők féltek, ez egy természetes emberi reakció. Hívták a zárt osztályon levő felügyelőket is, de már túl késő volt” – fejtette ki Pintea.

Hozzáfűzte, azt sem zárja ki, hogy a săpocai kórházban még voltak olyan kórtermek, ahol két-két beteget helyeztek el egy ágyban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.