Felhívás!

Piatra Neamţ-i kórháztűz: díszpolgári címet adományoznának a hős orvosnak

Piatra Neamţ-i kórháztűz: díszpolgári címet adományoznának a hős orvosnak Románia

A város díszpolgára címet adományozza a Piatra Neamţ-i tanács Cătălin Denciu orvosnak, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett szombaton, miközben megpróbálta kimenteni a betegeket a megyei kórház intenzív osztályán kiütött tűzből.

Az Andrei Carabelea polgármester kezdeményezte határozattervezetet egyöntetűen megszavazta a városi képviselőtestület.

Az ülésen a tanácsosok jóváhagyták továbbá, hogy a tűzben elhunyt négy áldozat családja egyenként 10 ezer lejes támogatásban részesüljön. A többi elhunytnak nem Piatra-Neamţra szólt a lakhelye, így esetükben a testület nem hagyhatott jóvá pénzügyi támogatást.

A szociáldemokrata tanácsosok javasolták továbbá, hogy a tűzesetben megsérült másik két egészségügyi dolgozó is kapjon támogatást, a módosító javaslatot azonban megfelelő indoklás hiányában elvetették, és a következő tanácsülésen újratárgyalják.

Cătălin Denciu orvos súlyos égési sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta kimenteni a betegeket a Piatra Neamţ-i megyei kórház intenzív osztályán szombat este kiütött tűzből. Az orvost egy belgiumi kórházba szállították.

A tűzben még egy orvos és két asszisztens is enyhébb sérüléseket szenvedett, az osztályon kezelt tíz beteg pedig életét vesztette.

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik az ügyben.

A kórház menedzsere, Lucian Micu hétfő este bejelentette lemondását.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások