Pert nyert az Átlátszó Erdély

Pert nyert az Átlátszó Erdély Románia

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) fellebbezésének hiányában jogerőssé vált a Kolozs Megyei Törvényszéknek az a decemberi ítélete, amely bizonyos gazdálkodásával kapcsolatos adatok kiadására kötelezte a szövetséget – közölte a felperes Átlátszó Erdély blog.

Az RMDSZ-t a blogot működtető egyesület perelte be, miután a szövetség elutasította, hogy a gazdálkodására vonatkozó részletes információkat közöljön. A portál azt szerette volna megtudni, hogy mire költötte a szövetség azt a mint­egy 28 millió eurónak megfelelő összeget, amelyet az az utóbbi hat évben az erdélyi magyar nemzeti közösség képviselőjeként kapott a román költségvetésből.
A törvényszék arra kötelezte az RMDSZ-t, hogy közölje a tulajdonában álló ingatlanok listáját, valamint azt is, hogy kitől, mikor, mennyiért vásárolta őket, közölje a bérelt ingatlanok listáját, valamint azt is, hogy kitől mennyiért bérli őket. A törvényszék ítélete szerint a szövetségnek az ingatlanokra fordított karbantartási költségekről is számot kell adnia, valamint arról, hogy 2009 óta milyen képzőművészeti alkotásokat vásárolt, kiktől és mennyiért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások