Felhívás!

FRISSÍTVE: Péntek reggel rajtol a háztartási gépek roncsprogramjának utolsó téli szakasza

FRISSÍTVE: Péntek reggel rajtol a háztartási gépek roncsprogramjának utolsó téli szakasza Románia

Pénteken 10 órakor rajtol a háztartási gépek roncsprogramjának harmadik, egyben utolsó téli szakasza, amelyben klímaberendezés, ruhaszárító gép és porszívó vásárlására lehet értékjegyet váltani.

A Környezetvédelmi Alap Igazgatóságának (AFM) Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a program utolsó téli szakaszára 6 millió lejt szánnak.

A klímaberendezések és ruhaszárítógépek vásárlását 400 lej, a porszívók vásárlását 200 lej értékű utalvánnyal támogatják a program keretében. A vouchereket december 16-a éjfélig vagy az erre szánt pénzügyi keret kimerüléséig lehet kiváltani.

Mivel az előző kiírás alkalmával a lefoglalt utalványok mindössze 55 százalékát használták fel a kedvezményezettek, az AFM arra kéri az érdeklődőket, hogy csak azok váltsanak ki vouchert, akiknek valóban szándékukban áll új háztartási eszközt vásárolni. Ugyanakkor emlékeztetnek, hogy az értékjegyek névre szólóak és nem átruházhatók, tehát csak az igénylő használhatja fel ezeket.

A háztartási gépek roncsprogramjának idén 75 millió lejes költségvetése volt, ebből 34 millió lejt tett ki a három téli szakasz büdzséje.

FRISSÍTÉS: Mindössze egy perc alatt kimerült a keret

Mindössze egy perc alatt kimerült pénteken a háztartási gépek roncsprogramja téli kiadásának harmadik szakaszára szánt pénzkeret – tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium.

A szaktárca összesített adatai szerint ebben a szakaszban a legtöbben porszívót készülnek vásárolni. Összesen 20.700 értékjegyet állított ki a rendszer, 11.400-at porszívó, 5369-et klímaberendezés és 3931 ruhaszárító gép beszerzésére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.