Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Paleologu szerint az elnök olyan kell legyen, mint egy nyaggató anyós

Paleologu szerint az elnök olyan kell legyen, mint egy nyaggató anyós Románia

Theodor Paleologu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) államelnökjelöltje csütörtökön úgy fogalmazott Nagyváradon, hogy az államfőnek egy „nyaggató anyósra” kell hasonlítania, aki folyamatosan munkára ösztönzi az általa kinevezett tisztségviselőket.

Hirdetés
Hirdetés

„Az elnöknek nagy a tekintélye, de nincs közvetlen hatalma. Ő azokon az embereken keresztül hat, akiket kinevezett. Odatesz másokat dolgozni, de ez nem elég. Muszáj a nyakukon ülni. Más szavakkal: az elnök olyan kell hogy legyen, mint egy nyaggató anyós” – mondta Paleologu.

A PMP jelöltje kifejtette, amennyiben Románia államelnöke lesz, „nagyon körültekintően” fogja kinevezni a nagyköveteket, és külföldi látogatásai idején nem szállodában, hanem a nagykövetségen fog megszállni, hogy személyesen nyerjen rálátást arra, hogyan végzik munkájukat a diplomaták és a külképviseletek alkalmazottai.

Véleménye szerint a jelenleginél sokkal szigorúbb vizsgának kell alávetni azokat, akik a román külügyminisztérium kötelékében szeretnének dolgozni. A kormányalakításra felkért Ludovic Orbannak pedig azt üzente Paleologu, hogy az általa nevesített miniszterjelölt helyett valaki mást nevezzen ki a külügyi tárca élére.

Paleologu arról is beszélt, hogy ha ő lesz az államfő, a saját házában fog lakni, és metróval fog közlekedni, még akkor is, ha ehhez „meg kell küzdenie” a kormányőrséggel. Szándékai szerint államfőként is fog tanítani, és napi kapcsolatban szeretne állni az emberekkel, mert véleménye szerint a hatalom „elveszi az emberek realitásérzékét”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük