Felhívás!

Ötezer doboz Eutirox gyógyszert osztanak szét nyolc városban

Ötezer doboz Eutirox gyógyszert osztanak szét nyolc városban Románia

Ötezer doboz 100 mikrogrammos Eutirox gyógyszert osztanak szét a napokban adományként az ország nyolc városának gyógyszertárai között. Az adományról az Európai Gyógyszerforgalmazók Szövetsége (ADEM) írt alá megállapodást a romániai krónikus betegek szövetségével és az autoimmun betegségekben szenvedő páciensek szövetségével.

A gyógyszert Spanyolországból importálták és megegyezik a Romániában Euthyrox néven ismert készítménnyel – szögezi le egy hétfői közlemény.

Az ötezer doboz 100 mikrogrammos Eutirox – amelynek összértéke 85.839 lejre tehető – május 20-ától lesz elérhető bukaresti, iaşi-i, konstancai, nagyváradi, buzăui, temesvári, kolozsvári és craiovai gyógyszertárakban.

A betegek recepttel vagy más, orvos által kibocsátott dokumentum alapján válthatják ki a gyógyszert.

Az Eutirox a pajzsmirigy betegségeinek és működési zavarainak kezelésére szolgál. A becslések szerint Romániában mintegy 500 ezer páciensnek írtak fel ilyen kezelést.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. május 19., 18:12
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Es a tobbi helysegbe e gyogyszert szedni kenyszerulokkel MI LESZ??? Ezen nem lehet euro milliokat nyereszkedni tehat a kormanyt nem erdekli,par honapja csak igerik hogy megoldodik a beszerzesi gond.

 • User
  Dátum: 2020. május 19., 19:14
  ÉRTÉKELÉS: 10

  S a többi megyében lévő beteggel mi lesz? Vagy ők így jártak? Nem a koronavírusba halnak meg , hanem gyógyszer hiányban?!Ezért nem felel senki?