Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Öt kilométeres kamionsor várakozik a nagylaki határátkelő kilépőoldalán

Öt kilométeres kamionsor várakozik a nagylaki határátkelő kilépőoldalán Románia

Több órát kell várakozniuk a kamionoknak a nagylaki autópálya-határátkelőnél, ha át akarnak jutni Magyarországra. A kamionsor körülbelül 5 kilométeres.

A román határrendészet Trafic online alkalmazásán közzétett adatok szerint a nagylaki autópálya-határátkelőnél a kilépőoldalon hosszú sorban várakoznak a tehergépjárművek, mert csak három sávon zajlik az ellenőrzés. Az alkalmazás magyarázata szerint az ok a magyar határrendészet személyzethiánya .

A tájékoztatás szerint legalább 210 perces várakozási idővel kell számolniuk a kamionsofőröknek a nagylaki autópálya-határátkelőnél; a nagylaki közúti határátkelőnél 90, Gyulavarsándnál szintén 90 perces a várakozási idő a kilépőoldalon.

A belépőoldalon a nagylaki autópálya-határátkelőnél 70 percet kell várakozniuk a kamionosoknak.

Hétfőn a fuvarozó cégek Europa 2002 Egyesületének (APTE 2002) elnöke, Adrian Pop úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy Magyarország a felelős a Romániával közös határán “mesterségesen” létrehozott “krízisekért”.

“Magyarország mesterségesen teremt kríziseket a Romániából jövő belépőoldalon azzal, hogy nem biztosít elegendő személyzetet a határellenőrzésre. Emiatt alakulnak ki naponta a kamionsorok” – mondta Adrian Pop.

Úgy vélekedett, “egy percig sem szabad feladni a lobbizást” annak érdekében, hogy Romániát felvegyék a schengeni térségbe. Adrian Pop szerint a fuvarozó cégek forgalmuk 18-22%-át veszítik el a határokon kialakuló dugók miatt, és a hivatásos sofőrök inkább magyarországi cégekhez szegődnek el, hogy ne kelljen 10 órákat várakozniuk a határon.

forrás: Agerpres

fotó: Rosta Tibor/MTI

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük