Következő lapszámunk kedden jelenik meg, ugyanis augusztus 15. hivatalos ünnep, Nagyboldogasszony napja.

Felhívás!

Összefogás a vidombáki reptérért

Összefogás a vidombáki reptérért Románia

Nem mindennapi összefogásra került sor tegnap: a Szociáldemokrata Párt (PSD) Brassó megyei képviselői, valamint Ambrus Izabella RMDSZ-képviselő együtt nyújtott be módosító indítványt a 2019-es költségvetéshez, amelyben 15 millió lejt kérnek a vidombáki reptér befejezésére.

Az aláírók szerint ez nem csak Brassó megyei kérdés, hisz a reptér „jelentős gazdasági fejlődést” jelentene Kovászna és Hargita megyének is. „Bízunk benne, hogy a szakbizottságokban támogatni fogják a javaslatot, hiszen itt egy regionális fejlődést lehetővé tevő projektről van szó. Azt gondoljuk, a 15 millió lej vállalható költség a 2019-es költségvetésben – nyilatkozta Roxana Mânzatu PSD-s képviselő. A kezdeményezők emlékeztettek: mindezidáig semmilyen kormányzati pénzt nem fektettek a projektbe.

A Kovászna megyei önkormányzati vezetők többször jelezték: „sajátjuknak tekintik” a vidombáki repteret, sőt a befejezéshez szükséges utolsó hatmillió eurót saját költségvetésből utalnának át. A Brassó megyei tanács saját beruházásként 2014-ben elkészítette reptér kifutópályáját, de a befejezéshez még több millió euró hiányzik. Az legoptimistább elképzelés szerint leghamarabb 2021-ben landolhat az első gép Vidombákon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások