Felhívás!

Országos tiltakozó akciókra készülnek a közúti fuvarozók

Országos tiltakozó akciókra készülnek a közúti fuvarozók Románia

Tiltakozó akciókat tervez az egész országban a Romániai Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR), pénteki közleményük szerint azért, mert a magas üzemanyagárak és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (RCA) drágulása miatt az ágazat válságos helyzetbe került, és nem kaptak segítséget a kormánytól.

A munkáltatói szövetség kifogásolja, hogy a kormány a Versenytanács elnökére hallgat, aki csak a “kiszolgáltatott fogyasztók” számára korlátozná az energia, az üzemanyagok és az RCA árát. “Az államnak ez a hozzáállása azt mutatja, hogy csődbe akarja vinni a romániai vállalatokat, különösen a szállítókat” – olvasható a közleményben.

A COTAR szerint a közúti fuvarozóknak nagy nehézséget okoz az energia, az üzemanyagok és az RCA drágulása. A közlemény szerint már tavaly novemberben segítséget kértek a kormánytól, és most értesültek arról, hogy még csak nem is kerültek szóba az ágazatot támogató intézkedések.

“Miután rájöttünk arra, hogy senkit sem érdekelnek a követeléseink, sőt még a javaslataink sem, amíg nem segíti konkrét megoldásokkal a kormány a válságból való kilábalásunkat, a tiltakozás törvényes formáihoz folyamodunk. Az összes autóval utcára vonulunk az egész országban” – idézte a közlemény Vasile Ştefănescut, a COTAR elnökét. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások