Őrizetbe vették a gépkocsivezetőt, akinek üldözőse során tévedésből egy járókelőt sebesítettek meg

Őrizetbe vették a gépkocsivezetőt, akinek üldözőse során tévedésből egy járókelőt sebesítettek meg Románia

A szászrégeni ügyészég ügyészei 24 órára őrizetbe vették hétfőn azt a gépkocsivezetőt, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök, de tévedésből egy járókelőt sebesítettek meg.

A 20 éves fiatalembert hatósági közeg megsértésével gyanúsítják, és ezt követően döntik le, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e vagy sem.

Egy nappal korábban a szászrégeni ügyészek bejelentették, hogy in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében.

“Egy rendőr szolgálati fegyveréből kilőtt golyó visszapattant és súlyosan megsebesített egy nőt. Figyelemmel kísérjük az áldozat sorsát és abban reménykedünk, hogy hamarosan felépül. Az idegsebészek szerint a golyó megpattant és úgy fúródott az áldozat testébe. A ballisztikai szakértők feladata, hogy megállapítsák, pontosan hogyan történt a szerencsétlen esemény. Az in rem nyomozás gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés, és két rendbeli hatóság ellen erőszak ügyében folyik” – közölte Lucia Borda szászrégeni főügyész.

Az ügyészég vizsgálja, hogy a rendőr megfelelő módon használta-e lőfegyverét.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások