Felhívás!

Orban: Várjuk, hogy az RMDSZ úgy viselkedjék, mintha az Európai Néppárthoz tartozna

Orban: Várjuk, hogy az RMDSZ úgy viselkedjék, mintha az Európai Néppárthoz tartozna Románia

Várjuk, hogy az RMDSZ úgy viselkedjék, mint ahogyan egy olyan pártnak illik, amely – a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) együtt – az Európai Néppárthoz (EPP) tartozik – jelentette ki szombaton Kolozsváron Ludovic Orban, a PNL elnöke.

Orbantól, aki jelen volt a PNL északnyugati régiójának gyűlésén azt kérdezték az újságírók, részt vesz-e az RMDSZ, éppen Kolozsváron esedékes kongresszusán.

“Amint arról saját szemükkel meggyőződhettek, az RMDSZ az utóbbi időben több olyan kormánykezdeményezést megszavazott, amit nem támogatott a PNL, ugyanakkor nem állt ki sem az egyszerű, sem a bizalmatlansági indítványok mellett. Várjuk, hogy az RMDSZ úgy viselkedjék, mint ahogyan egy olyan pártnak illik, amely az EPP-hez tartozik, és ne támogasson egy olyan kormányt, amely óriási kárt tesz az országnak”. A kérdésre válaszolva Orbant azt mondta: “egyelőre nem kapott meghívót”, így hát nem nyilatkozhat arról, hogy elmegy-e vagy sem a kongresszusra.

A hagyomány szerint az RMDSZ minden parlamenti párt elnökét meghívja a kongresszusára.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 4., 11:04
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Orbán Lajoska, Krim Antonescu románok csúfja mind2! Ki szavaz már ilyen szellemekre?! Apropó Csorbea is előkerült ,őkelme is szpéci nyögdíjjat kér! Lehet ki akarja cserélni a régi Daciáját!😂