Felhívás!

Orban szerint távoznia kell annak, aki eldöntötte, hogy költségvetési forrásokat használjanak pártkampányra

Orban szerint távoznia kell annak, aki eldöntötte, hogy költségvetési forrásokat használjanak pártkampányra Románia

Ha igazak azok az információk, miszerint költségvetési forrásokat is felhasználtak a tisztújító kongresszus előtt álló Nemzeti Liberális Párt (PNL) belső kampányában, akkor “azonnal távoznia kell a Victoria-palotából” annak a személynek, aki ezt jóváhagyta – jelentette ki kedden Ploieşti-en Ludovic Orban, a PNL elnöke.

A politikus azokra a médiában megjelent, a kormány fejlécével ellátott kommunikációs útmutatókra utalt, amelyeket sajtóinformációk szerint a miniszterelnöki kancellária alkalmazottai állítottak össze a PNL elnöki tisztségét megpályázó kormányfő belső kampánya számára.

“Ha valósak ezek a dokumentumok, akkor a kidolgozóinak, de elsősorban annak a személynek, aki eldöntötte, hogy költségvetési forrásokat, közpénzből fizetett hivatalnokokat és tisztségviselőket használ fel a PNL elnöke elleni belső kampányban, azonnal távoznia kell a Victoria-palotából” – fogalmazott Orban.

Cîțu: aki azt állítja, hogy a dokumentum valódi, bizonyítsa is be

Bizonyítékokkal is kell szolgálniuk azoknak, akik azt állítják, hogy a kormánynál állították össze a Nemzeti Liberális Párt (PNL) belső kampányának szóló kommunikációs útmutatót – jelentette ki kedden a miniszterelnök. Florin Cîţu hozzátette, ha szükséges, kivizsgáltatja az ügyet.

A miniszterelnök azokra a médiában megjelent, a kormány fejlécével ellátott kommunikációs útmutatókra utalt, amelyeket sajtóinformációk szerint a miniszterelnöki kancellária alkalmazottai állítottak össze a PNL elnöki tisztségéért folytatott belső kampánya számára. Mint ismert, Florin Cîţu ellenjelöltje a párt jelenlegi elnöke, Ludovic Orban lesz a szeptemberi tisztújító kongresszuson.

“Munkatársaim ebben az időszakban túlbuzgó módon nagyon sok dokumentumot állítanak össze. Én nem emlékszem arra, hogy láttam volna a szóban forgó iratot. (…) Akik azt mondják, hogy valódi ez a dokumentum, azok ezt is bizonyítsák is be” – nyilatkozta Cîţu a koalíció vezetőinek tanácskozása előtt.

Arra a kérdésre válaszolva, miszerint helyénvalónak tartja-e, hogy egy államtanácsos segítse a pártbeli kampányát, a miniszterelnök kijelentette: “Ezt nem tartom helyénvalónak, de nem tudom, hogy ez valóban megtörtént-e”.

Florin Cîţu kifejtette: valamennyi hivatalos kormányzati dokumentumot iktatnak és szerepel rajtuk aláírás is. “Én nem tanulmányoztam a szóban forgó dokumentumot. Nem tudom, mi a helyzet vele. (…) Ha szükséges, kivizsgáltatom az ügyet. Nem tudtam erről a dokumentumról, nincs iktatva a miniszterelnöki kancellárián, nincs rajta aláírás, nekem senki se adta át” – jelentette ki a miniszterelnök.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy egyetlen tanácsosa sem dolgozik egyidejűleg a kormánynak és a PNL-nek is, és a pártnak szóló üzeneteit önállóan fogalmazza meg, nincs szüksége kommunikációs útmutatóra.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.