Felhívás!

Orban: minél rövidebb időn belül el kell fogadni a sürgősségi rendeletet a kormány átszervezéséről

Orban: minél rövidebb időn belül el kell fogadni a sürgősségi rendeletet a kormány átszervezéséről Románia

Minél rövidebb időn belül el kell fogadni a sürgősségi rendeletet a kormány átszervezéséről, ha lehet, már kedden, “ha készen lesz”, jelentette ki Ludovic Orban kormányfő hétfő este, felkérve ugyanakkor a gazdasági és a munkaügyi minisztert, készítsenek elő egy jogszabályt a Zsil-völgyi bányászok helyzetének megoldására.

“Elő kell készíteni a sürgősségi rendeletet a kormány megszervezését és működését illetően, és ezt minél rövidebb időn belül el kell fogadni, ha lehet, már holnap (kedden – szerk. megj.), ha készen lesz” – jelentette ki Orban a Victoria palotában, ahol az új kormány a beiktatást követően összegyűlt egy nem formális kormányülésre.

A kormányfő felkérte minisztereit, hogy vegyék leltárba a legsürgetőbb problémákat.

“Lássuk ugyanakkor, melyek azok a jogszabályok, amelyeket az első kormányülésen el kell fogadni. Gazdasági miniszter úr és munkaügyi miniszter úr, ne feledkezzünk meg a sztrájkoló bányászokról, meg kell hosszabbítani a rendeletet, vagy új rendeletet kell elfogadni, nagyon világosan leszögezett előírásokkal, hogy ne veszélyeztessük többé egészségüket és életüket. Ezen kívül több olyan jogszabály van még, amit elő kell készíteni és el kell fogadni” – jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök.

Klaus Johannis államelnök is részt vett néhány perc erejéig az ülésen, és sok sikert kívánt az új kormánynak, rámutatva, meggyőződése, hogy ez a mandátum rövidsége ellenére sikeres lesz.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások