Felhívás!

Orban: Az RMDSZ a kormányt támogatja

Orban: Az RMDSZ a kormányt támogatja Románia

Az RMDSZ azzal, hogy nem szavazott a bizalmatlansági indítványon, tulajdonképpen a kormányt támogatta – jelentette ki csütörtökön késő este a B1 televízió műsorában Ludovic Orban. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint legalább negyven olyan tisztség van a kormánystruktúrában, amelyet RMDSZ képviselő tölt be.

Orban úgy tudja: a magyar választóknak mindössze négy százaléka bízik Dragneában.

“A parlamenti képviselőknek az a kötelességük, hogy választóik érdekeit képviseljék. Az RMDSZ elnöke által nyilvánosságra hozott adatok szerint, a romániai magyaroknak mindössze négy százaléka bízik Liviu Dragneában. Szerintem az egy rossz vicc, hogy az RMDSZ a választói érdekeit képviseli” – jelentette ki Orban.

Véleménye szerint, jóllehet az RMDSZ azt állítja, hogy csak egy együttműködési megállapodása van a kormánypártokkal, “legkevesebb negyven” olyan tisztséget (államtitkárok, helyettes államtitkárok, ügynökségigazgatók, igazgatók, stb.) azonosítottak az állami közigazgatási struktúrákban, amelyeket az RMDSZ képviselője tölt be.

“Nincs miniszterük, de képviselőik vannak a végrehajtó hatalomban” – szögezte le Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 21., 15:10
    ÉRTÉKELÉS: -3

    A Nagy Lenin/nem Levin/ mondta: ‘ Az imperialisták fogják adni nekünk a kötelet ,amivel felakasztjuk őket’.Lalika!Ezt szeretnéd?Semmiféle programotok nincs,a kisebbség/ek csak így a mandátum vége felé jut eszébe KWI-nek….Mit is akarnátok?Az udemeráj se cukorka,de most a kisebbik rosszat választotta.