Felhívás!

Orban: a kormány prioritásként kezeli az egészségügyi eszközök beszerzésének egyszerűsítését

Orban: a kormány prioritásként kezeli az egészségügyi eszközök beszerzésének egyszerűsítését Románia

A kormány prioritásként kezeli a koronavírus-járvány korlátozásához szükséges egészségügyi berendezések és eszközök beszerzésének egyszerűsítését, és az ehhez szükséges pénzügyi alapok biztosítását – mondta Ludovic Orban kijelölt miniszterelnök szombaton a parlamenthez intézett üzenetében.

Orban kifejtette: a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vállalja a kormányzás felelősségét a “koronavírus-válság nehéz időszakában” és “meg van győződve arról”, hogy sikerül kezelnie a válságot.

“A kormány prioritásként kezeli a koronavírus-járvány korlátozásához szükséges egészségügyi berendezések és eszközök beszerzésének egyszerűsítését, és az ehhez szükséges pénzügyi alapok biztosítását” – mondta a miniszterelnök.

Orban együttműködésre szólította fel az állami intézményeket, vállalatokat, civil szervezeteket, valamint az állampolgárokat, hogy bizonyítsuk, “felelősségteljes emberek országa vagyunk, akik egységesen harcolnak egy új, ismeretlen fenyegetés ellen”.

Rámutatott, a koronavírus-járványnek lesznek negatív társadalmi és gazdasági hatásai, amelyek, “a gazdasági kockázatok korlátozására szolgáló megfelelő intézkedések hiányában”, tartósak lehetnek.

Hangsúlyozta, a kormány az állami és az európai alapokból származó valamennyi lehetséges forrást – visszatérítendő és vissza nem térítendő összegeket – fel fogja használni a gazdasági környezet támogatására.

Orban rámutatott, hogy ezekben az “ország számára nehéz időkben” a politikai csatáknak véget kell vetni, a közösség érdekének a személyes vagy pártérdekek fölött kell állnia.

“A javasolt kabinet nevében (…) kérem, hogy szavazzanak bizalmat a kormánynak, hogy együtt vessünk véget az országot sújtó válságnak” – fogalmazott üzenetében a kormányalakítással megbízott miniszterelnök.

(Agerpres, fotó: archív)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.