Felhívás!

Olaszország és Lengyelország is segítséget nyújt Romániának a járvány elleni harcban

Olaszország és Lengyelország is segítséget nyújt Romániának a járvány elleni harcban Románia

Mintegy 5200 adag monoklonális antitestet szállított kedd este Milánóból Romániába a légierő C-27 J Spartan típusú repülőgépe.

A védelmi minisztérium közleménye értelmében Lombardia tartomány azt követően ajánlotta fel a koronavírussal fertőzött betegek kezelésére szolgáló monoklonális antitesteket, hogy a román katasztrófavédelem nemzetközi segítséget kért az Európai Bizottság Veszélyhelyzet-kezelési Koordinációs Központja révén.

A monoklonális antitesteket szállító gép az otopeni-i 90-es légi bázison szállt le, ahonnan a katasztrófavédelem járműivel szállították tovább a készítményeket.

50 oxigénkoncentrátor érkezett Lengyelországból

Ötven oxigénkoncentrátor érkezett szerdán Lengyelországból Romániába az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében. A készülékek a leţcani-i moduláris kórházba kerülnek – számolt be a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Az oxigénkoncentrátorok szállítását Lengyelország biztosította. Az oxigént igénylő koronavírusos betegek ellátásához elengedhetetlen készülékeket szerda reggel vette át a Iaşi megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások