Hirdetés
Hirdetés

Oktatási minisztérium: ebben a tanévben elmaradnak a félévi dolgozatok

Oktatási minisztérium: ebben a tanévben elmaradnak a félévi dolgozatok Románia

A tanulók nem fognak félévi dolgozatokat írni ebben a tanévben – jelentette ki szombaton az Agerpres hírügynökségnek az oktatási minisztérium sajtószóvivője.

Hirdetés
Hirdetés

Cristian Tănase elmondta, a szaktárca konzultációt kezdeményezett a témáról minden érintett féllel, és ennek nyomán az a döntés született, hogy ebben a tanévben elmaradnak a félévi dolgozatok.

“A dolgozatok helyét egy összegző értékelés veszi majd át” – fogalmazott.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 7., 23:47
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Sok gyereknek az órák is, mert március óta nem voltak képesek számítógép vásárlásra támogatást adni, hogy a szülő megvehesse, nó meg internet az online tanuláshoz!!!!

  • User
   Dátum: 2020. november 9., 22:00
   ÉRTÉKELÉS: -2

   Egy felelősségteljes szülőnek lett volna ideje március óta venni legalább egy használt telefont a gyermekének, hogy tudjon boldogulni a tanulással, ha igazán érdekli a jövője. De jobb várni a készent, s síránkozni.

 • User
  Dátum: 2020. november 8., 11:23
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Felelőtlenség a köbön. A sok gyermeknek nem kínált lehetőség miatt, egy életre nem pótolhatnak be bizonyos, fontosnak tartott ismeretet. Még akkor is van rá példa, mikor rendes iskolai oktatás van.

 • User
  Dátum: 2020. november 9., 9:21
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Szerintem a tanaroknak legalabb fejenkent 500 milliot kellene adni a fizetesuk melle, hogy jollakjanak vegre. A jelen bojarjai lettek napjainkra, van olyan csalad, ahol a ket szulo tanar es a 100 millat siman hazaviszik. Johet most a kapalozas, ellenkezes , igy van ez. Sirankozzatok csak tovabbra is otthonrol .

  • User
   Dátum: 2020. november 9., 10:32
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Le van maradva a tényekkel minden téren…még jó ,hogy nem a királyi Románia pénzében számol…cocosei de aur,pol/20 lei volt/,5 lei ,1 leu,50 bani ezüstből vagy mondjuk a II.VH .után amikor volt 5000000 lejes is. Ez megismétlődött a dicsőséges 1989-es események után amikor végül is 2006 ban 4 nullát elhagytak…na ezzel kell most számolni nem a régi milliókkal ,mertég a végén kiderül,hogy minden tanár MULTIMILLIÁRDOS!

    • User
     Dátum: 2020. november 9., 17:08
     ÉRTÉKELÉS: 3

     Én beszélek félre?14 éve a Ron van érvénybe ki az az ökör aki még mindig nem érti?Bezzeg az Eurót már értik, pedig az is csak 2002 től van ha jól tudom.Akkor ha Németo.-ból akar autót hozni valaki annak márkában fogják megmondani az árát?

     • User
      Dátum: 2020. november 10., 12:26
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Birodalmi márkában!Tényleg abba kéne hagyni azt a milliós számolgatást.Mondjuk János bácsinak azt mondják ,hogy eladták a házat 88 700 euróért.Megkérdezi -az meg mennyi román pénzbe?Na akkor számoljuk ki a millióssal fejben ,ott helyben.Az újjal csk könnyebb …felkerekítve 90000× 5=450000 dúrván kapásból…még 4 nullát hozzá már milliárdok jönnek ki…ugye ezt János bácsi is érzékeli ,jobban megérti.

 • User
  Dátum: 2020. november 9., 19:24
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Bárcsak a próféta szólna Önből, kedves Hozzaszoló 10:32 !!!! nem szeretnék multimilliárdos lenni, megelégednék ha csak multimilliomos lehetnék csak egy soványka kis évig akkor nem kellene félnormás fizetésből élnem !

  • User
   Dátum: 2020. november 10., 14:03
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Szerintem már most multimilliomos régi lejben…számitsunk …ha most kap mondjuk 1300 Ron/ez az új lej/akkor a régiben ez már 13M…erre utalt a beíró

 • User
  Dátum: 2020. november 10., 10:36
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ha az oktatás ingyenes, akkor ott az eszközöket is előírják, amelyek használata elengedhetetlen kell lennie minden tanulónak. Eddig csak a tankönyveket hallottam az előírásból. Azzal is örökké baj volt, vagy a román eredetiből nem volt elég, vagy késett vagy rossz volt a fordítás. A füzetekről a szaktanárok rendelkeztek, de semmi szín alatt nem a szülők előnyei szerint, gondolok a méretekre és a tarkaságra…Minden évben a magyar gyermekek valamilyen hátrányt szenvednek. Nem beszélek arról, hogy nemcsak a négy magyar órával van többjük, mint a román társaiknak. Most a távoktatás tele „csak” feltételekkel. Mivel dolgozzon az a gyermek?