Felhívás!

Nyomozást indított a DIICOT Diana Şoşoacă ellen

Nyomozást indított a DIICOT Diana Şoşoacă ellen Románia

Vizsgálatot folytat a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) Diana Şoşoacă szenátor ellen. A hatóságok azt a Iaşi megyében történt szeptemberi incidenst vizsgálják ki, amikor oltásellenes tüntetők egy csoportja megpróbálta megakadályozni, hogy az emberek bejussanak az egyik oltóközpontba.

Az ügyben eredetileg a főügyészség indított in rem eljárást a szenátor ellen tett feljelentések alapján, de átadta a nyomozást a DIICOT-nak, az egyik vizsgált bűncselekmény – a hamis információk közlése – ugyanis ennek a struktúrának a hatáskörébe tartozik.

Szeptemberben a Iaşi megyei Răchiteni településen oltásellenes tüntetők egy csoportja Diana Şoşoacă szenátor vezetésével megakadályozta, hogy az emberek bejussanak a faluban kialakított oltóközpontba. A település akkor vörös zónás volt a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt.

A tüntetés napján senkit nem tudtak immunizálni az oltóközpontnál, mert a tüntetők elállták a bejáratot.

A szenátor élő videót osztott meg Facebook-oldalán a tüntetésről. Azt mondta, egyetlen fertőzött sincs a faluban, “csak papíron sok a beteg”, így akarják oltásra kényszeríteni az embereket és rájuk erőltetni a maszkviselést. “Le a maszkkal, le a maszkkal. Börtönbe a polgármesterrel! Nem kell oltás” – kiabálta akkor Diana Şoşoacă.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások