Felhívás!

Nyolc éve gyilkolták meg

A Magyarországon gyilkosság áldozatául esett Marian Cozma halálának nyolcadik évfordulója alkalmából Íjgyártó István kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkár átadta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tízmillió forintos pénzadományát tegnap a sportoló nevét viselő egyesületnek Bukarestben, írja az MTI.

Az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosának emlékére édesapja, a szintén kézilabdázó múlttal rendelkező Petre Cozma „Marian Cozma Egyesület” néven non-profit szervezetként működő egyesületet hozott létre 2009-ben a hátrányos helyzetű gyermekek sporttevékenységének támogatása érdekében. „Nagy megilletődéssel és rokonszenvvel figyeltük azt az áldozatos munkát, amelyet az édesapa fia emlékének megőrzésére, nagyon nemes formában végzett, létrehozva egy olyan egyesületet, amely célként tűzte ki, hogy a fiatalokat sportszeretetre, és a sporton keresztül erőszakmentességre, fair-playre és általában a másik tiszteletére nevelje”, mondta Íjgyártó István. Hozzátette: ezek olyan célok, amelyekkel teljes mértékben azonosulni tud a KKM, ezért döntött – Magyarország bukaresti nagykövetségének javaslatára – úgy, hogy pénzadománnyal járul hozzá az egyesület célkitűzéseinek megvalósulásához.

Az államtitkár ugyanakkor felidézte azt a rendkívüli szolidaritást, amely megnyilvánult a románok és magyarok között a tragédia nyomán. Nyolc éve a kiváló sportolóját gyászoló román médiában nagy elismeréssel beszéltek arról az együttérzésről, amelyről a veszprémiek, budapestiek és általában egész Magyarország tettek tanúbizonyságot. Íjgyártó István az adományt átvevő Petre Cozmával közösen tegnap megkoszorúzta az MKB Veszprém játékosának sírját Bukarestben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.