Hirdetés
Hirdetés

Novák: nyolcvan teqball-asztalt osztunk ki az iskoláknak

Novák: nyolcvan teqball-asztalt osztunk ki az iskoláknak Románia

Nyolcvan teqball-asztalt oszt ki a nyáron a romániai iskoláknak az oktatási és a sportminisztérium – közölte szombaton Marosvásárhelyen Novák Eduárd sportminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető részt vett a teqball európai körverseny Marosvásárhelyen megrendezett tornájának hivatalos megnyitóján. Itt jelentette be, hogy a nemzetközi szövetség nyolcvan teqball-asztalt adományozott az oktatási, illetve a sportminisztériumnak, ezeket júniusban vagy a nyári vakáció végén, szeptemberben szétosztják az iskoláknak.

“Az infrastruktúra kiemelt fontosságú a tömegsport számára, infrastruktúra nélkül nem lehetnek elvárásaink. Minél több sportlétesítmény, sportterem nyílik, annál több gyermek fog sportolni” – fogalmazott a miniszter.

A nemzetközi és a román teqball-szövetség által április 29-e és május 1-je között a marosvásárhelyi sportcsarnokban megszervezett tornán 35 férfi páros és 30 vegyes páros indult 13 ország képviseletében, többek között Brazíliából és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeztek résztvevők.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. május 3., 9:42
  ÉRTÉKELÉS: 2

  de betonbol vagy vasbol legyen teljesen, mert hanem elso napokban osszetorik az iskolasok. Az elitnek mondott iskolaban pont a gazdag neveletlen nagyobb gyerekek tortek ossze az uj felszereleseket, amit az iskola kapott. Kemenypalyan hokihoz hasonlo uj szetteket kapott az iskolank, igaz muanyagbol voltak az utok, de a nagyobbak szandekosan mindig osszetortek, amig a tornatanar el volt menve a bajat intezni, mire kovetkezett nekunk a tornaora, mi csak a terembol kellett a torott darabokat osszetakaritsuk utanuk. De az ujonan kapott kondigepekkel es mas felszerelesekkel is ezt csinaljak a jolnevelt uri fiuk.
  Ha megmarad es bevalik, ez meg egy okot ad logandozni tanorakrol, anno a pingpong asztal is tanorak kozben is folyton foglalt volt.
  Aki meg nem fer oda a tobbiektol vagy osszetorik, annak marad a zsebhoki.