Felhívás!

Nőnek a multimédiás eszközök autóvezetés közben történő használatáért járó büntetések

Nőnek a multimédiás eszközök autóvezetés közben történő használatáért járó büntetések Románia

Szigorítja a Román Rendőrség a büntetéseket azokkal szemben, akik autóvezetés közben telefonon üzenetet írnak, élőben közvetítenek, képet rögzítenek vagy telefonon beszélnek. A rendőrség tájékoztatása szerint októbertől a felsoroltakért kiróható bírság összege 870 lejről 1.160 lejre emelkedik.

A Román Rendőrség emlékeztet, hogy ez év augusztus 12-én sürgősségi kormányrendelettel módosították a közúti közlekedésre vonatkozó 2002/195-ös rendeletet, és a módosítás értelmében már nemcsak mobiltelefont, hanem semmiféle olyan mobil eszközt sem tarthat a kezében a mozgásban lévő jármű vezetője, amely szöveg, fotó vagy videó rögzítésére vagy lejátszására alkalmas.

Az a gépjárművezető (ideértve a traktorok, villamosok vezetőit is), aki nem tartja tiszteletben a tiltást, kihágást követ el, amely 870 és 1.160 lej közötti pénzbírságot, valamint 4 büntetőpontot von maga után. A tiltás azon járművek vezetőire is érvényes, amelyek használatához nincs szükség jogosítványra, és a kiróható bírság összege is ugyanaz.

Amennyiben a jármű vezetője a multimédiás eszköz használatával egyidőben még más közlekedési rendszabályt is áthág, autóvezetői jogosítványának 30 napra történő felfüggesztésével is számolhat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.