Felhívás!

Nőnapkor startol

Nőnapkor startol Románia

Közzétette a tanügyminisztérium az elemi osztályokba való beiratkozások ütemtervét és módszertanát a 2018–2019-es tanévre.

A gyerekek elemi osztályokba való beíratásának első szakasza március 8-a és 26-a között zajlik, április 12-e és 18-a között kerül sor a második szakaszra, amikor azokat a gyerekeket lehet beíratni a szabadon maradt helyek függvényében, akik az első szakaszról valamilyen okból lemaradtak.

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket. A szülők kimondott kérésére azonban a 6. életévüket 2018. szeptember elseje és december 31-e között betöltő gyerekeket is be lehet íratni előkészítő osztályba, amennyiben megfelelő pszichoszomatikai fejlettségi szinten állnak. Erről a megyei oktatási tanácsadó központok (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE) állíthatnak ki megfelelő elismervényt március elseje és 23-a között.

Március 1-jén minden iskola közzéteszi a beiskolázási tervet és az előkészítő osztályok számát. Azok a tanintézmények, amelyek előkészítő osztályok indítását tervezik, kötelesek nyílt napot szervezni az érdeklődők számára március 1. és 12. között.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.