Felhívás!

Németország a kockázatot jelentő térségek közé sorolt hét romániai megyét

Németország a kockázatot jelentő térségek közé sorolt hét romániai megyét Románia

Frissítette pénteken Németország a járványügyi szempontból biztonsági kockázatot jelentő térségek jegyzékét, amelyre hét romániai megye is felkerült – közölte a bukaresti külügy-minisztérium.

A tárca tájékoztatása rámutat, a péntektől érvénybe lépett rendelkezés értelmében az Argeş, Bihar, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi és Temes megyéből Németországba érkező személyeknek – állampolgárságtól függetlenül – az országba érkezésük előtt legtöbb 48 órával készült negatív teszteredménnyel kell igazolniuk, hogy nem koronavírus-fertőzöttek, vagy az érkezésüket követő 72 órán belül alá kell vetniük magukat egy ingyenes tesztelésnek. Ezt a repülőtéren is elvégezhetik, de családorvosnál vagy a helyi egészségügyi hatóságoknál is igényelhetik.

Azoknak, akik negatív teszteredményt mutatnak fel az országba érkezésükkor, nem kell elkülönítésbe vonulniuk, azok esetében azonban, akik Németországban végeztetik el a tesztet, karanténban kell maradniuk az eredmény kézbesítéséig.

Ha ezeknek a kötelezettségeknek nem tesznek eleget, a német hatóságok megtagadhatják beengedésüket az országba, vagy lakhelyi elkülönítést rendelnek el – szögezi le a minisztérium.

A kockázatot jelentő térségekből érkezőknek ugyanakkor egy űrlapot is ki kell tölteniük.

A tartományok járványügyi rendelkezéseiről a következő weboldalon olvasható bővebb tájékoztatás: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások