Felhívás!

Nem megfelelő védőmaszkokra figyelmeztetnek a fogyasztóvédők

Nem megfelelő védőmaszkokra figyelmeztetnek a fogyasztóvédők Románia

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) három figyelmeztetést kapott a nem élelmiszer jellegű termékek riasztási rendszerén (RAPEX) keresztül kereskedelemben levő, nem megfelelő védőmaszkokra – tájékoztat szombati Facebook-bejegyzésében Paul Anghel, a hatóság vezérigazgatója.

Anghel szerint az egyik figyelmeztetést Luxemburg adta ki, és egy olyan maszkra vonatkozik, amelyet illetékes testület nem tanúsított védőfelszerelésként. “Emiatt lehetséges, hogy a termék nem nyújt védelmet abban az esetben, ha nem társítják más óvintézkedésekkel. Nem felel meg az egyéni védőfelszerelésekre vonatkozó szabályoknak” – szögezi le Anghel.

A második figyelmeztetést Olaszország adta ki, és egy olyan védőmaszkra vonatkozik, amelynek szűrőképessége nem megfelelő, így túl sok mikroorganizmus juthat át rajta, növelve a fertőzés kockázatát, ha nem kombinálják további védőintézkedésekkel.

A harmadik figyelmeztetés Lettországból érkezett: egy olyan maszkra vonatkozik, amely a leírás szerint potenciális védelmet nyújt a vírusrészecskékkel szemben, azonban ezt egyetlen illetékes európai testület sem tanúsítja. A termék nem felel meg az egyéni védőfelszerelésekre vonatkozó szabályoknak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 18., 17:52
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ha csak ennyit nyilatkozott az országos fogyasztóvédelmi hatóság nagyérdemű igazgatója, jobb lett volna hallgatnia. Ezzel semmivel sem érvényesítette a fogyasztó azon jogát,
  hogy helyes és teljes informaciohoz jusson, jelen esetben egészsége védelme érdekében. E nyilatkozat alapján rájöhet valaki, hogy milyen maszkról van szó? Felismerné egy esetleges vásárlás közben? … Felháborító!!!

 • User
  Dátum: 2020. október 19., 22:50
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Anno amig nem volt maszk..annak idejen,csak 500 beteg volt holnaponkert,lezartak mindent.Most mikor 5000 beteg van ,minden ok,kial a tv ben IOHANIS…es mondja a demagog beszedet….Sajnos….Europa szegyene vagyunk…

  • User
   Dátum: 2020. október 20., 10:28
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Amikor 500 eset volt akkor nem tudtak még ennyit se a vírusról, mindenki pánikolt. Maszkhiány volt, drága volt, mint a bűn. Most itt van, elég olcsó, sokat segítene, de nem. Inkább legyen még több eset, jöjjön a teljes káosz. Mert mi okosabbak vagyunk.