Felhívás!

Nem kell negatív tesztet felmutatniuk az országba érkezéskor a beoltott személyeknek

Nem kell negatív tesztet felmutatniuk az országba érkezéskor a beoltott személyeknek Románia

Az országos katasztrófavédelmi tanács (CNSU) csütörtökön meghozott határozatában rögzítette azokat a kivételeket, amelyek esetében a magas járványügyi kockázatot jelentő országokból Romániába érkezőknek nem kell felmutatniuk a belépés előtt legtöbb 72 órával elvégzett negatív RT PCR tesztet.

A határozat a CNSU 6-os számú határozatának 2. cikkelyét egészíti ki, a benne leszögezettek február 12-én nulla órakor lépnek hatályba.

Kivételt képeznek tehát a 3 évesnél kisebb gyermekek; azok a személyek, akik legalább 10 nappal az országba érkezés előtt megkapták a koronavírus elleni emlékeztető oltást is, és erről felmutatják az oltásigazolást; azok, akik orvosi papírokkal tudják igazolni, hogy az elmúlt 90 napban átestek a koronavírus-fertőzésen, de a fertőzéstől eltelt legalább 14 nap; a 2,4 tonnánál nagyobb áruszállító gépkocsik vezetői; a 9 férőhelyesnél nagyobb személyszállító járművek sofőrjei; a fent említett áruszállítást vagy utas szállítást biztosító sofőrök, akik hivatásuk végzése érdekében a lakhelyül szolgáló országból egy más európai uniós országba utaznak; a pilóták és a repülőgép személyzete; a Bukarestben akkreditált diplomáciai képviseletek tagjai és családtagjaik; a tengeri és folyami hajózási személyzet tagjai; a Romániával szomszédos országokban lakó, de Romániában dolgozó személyek, vagy a Romániából a határ menti településekre ingázó munkavállalók.

A CNSU csütörtök este aktualizálta a sárga övezet országainak lajstromát, amelyekből a Romániába érkező személyeknek karanténba kell vonulniuk. A lista hatvanhat országot és területet tartalmaz, köztük Spanyolországot, Olaszországot és az Amerikai Egyesült Államokat. A sárga övezetből érkező személyek a belépés előtt legtöbb 72 órával elvégzett negatív RT PCR tesztet kell felmutatniuk, vagy 14 napos karanténba kell vonulniuk Romániában.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.