Felhívás!

Nem igazolódott be a koronavírus-fertőzés a bákói fiatalembernél

Nem igazolódott be a koronavírus-fertőzés a bákói fiatalembernél Románia

Nem az új koronavírussal fertőződött meg az a férfi, akit Bákóból vittek hétfőn a bukaresti Matei Balş Intézetbe – közölte az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca keddi tájékoztatásában rámutat, a férfit vizsgálatoknak vetették alá az országos járványtani intézetben, és mint kiderült, vírusos fertőzése van, de nem az új koronavírussal fertőződött meg. A páciens állapota jó, a keddi nap folyamán kiengedik a kórházból – áll még a közleményben.

Az egészségügyi minisztérium ugyanakkor emlékezteti a megyei egészségügyi igazgatóságokat és az egészségügyi intézményeket, hogy ilyen esetekben kötelező a jelentési és kommunikációs eljárások, valamint a szaktárca és az országos közegészségügyi intézet által kiküldött protokolleljárások betartása.

A Kínában tanuló 24 éves fiatalember hétfőn jelentkezett a bákói megyei kórháznál a koronavírus-fertőzésre utaló tünetekre panaszkodva. A férfit Bukarestbe szállították kivizsgálásra. Az egészségügyi minisztérium már hétfő este közölte, kevéssé valószínű, hogy a fiatalember az új koronavírussal fertőződött volna meg.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.