Felhívás!

Naponta több mint 8000 rendőr teljesít szolgálatot a karácsonyi hétvégén

Naponta több mint 8000 rendőr teljesít szolgálatot a karácsonyi hétvégén Románia

Naponta átlagban több mint 8000 rendőr fog szolgálatot teljesíteni ezen a hétvégén a belügyminisztérium más rendvédelmi szerveivel együtt – közölte csütörtökön a tárca szóvivője.

Monica Dajbog tájékoztatása szerint rendőrökből, csendőrökből, helyi rendőrökből, tűzoltókból és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság képviselőiből álló járőrcsapatok bevásárlóközpontokban, piacokon, tömegközlekedési eszközökön és vendéglői teraszokon ellenőrzik majd a járványvédelmi szabályok betartását.

A közúti forgalmat közlekedési rendőrök fogják felügyelni, többek között a légirendészeti felügyelőség helikoptereinek a segítségével. A hatóságok fokozott figyelemmel ellenőrzik majd az élelmiszerek kereskedelni forgalmazására vonatkozó előírásokat – számolt be a szóvivő.

Monica Dajbog elmondta, hogy a pirotechnikai eszközök forgalmazói is ellenőrzésekre számíthatnak. Emlékeztetett arra, hogy az eszközök illegális birtoklását a törvény bünteti.

A vonattal utazóknak arra hívta fel a figyelmét a szóvivő, hogy állomásokon óvakodjanak a zsebtolvajoktól, a gépkocsivezetőknek meg arra, hogy a téli gumi használata kötelező a havas, jeges utakon.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.