Felhívás!

FRISSÍTVE: Nagy valószínűséggel a nagybányai sportolót is a koronavírus omikron-variánsa fertőzte meg

FRISSÍTVE: Nagy valószínűséggel a nagybányai sportolót is a koronavírus omikron-variánsa fertőzte meg Románia

A szekvenálási eljárás részleges eredményei alapján valószínűsíthető, hogy a Dél-Afrikából hazahozott nagybányai sportolót is a koronavírus omikron-variánsa fertőzte meg – közölte hétfő este az egészségügyi minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint a rögbijátékos egészségi állapota jó, jelenleg házi karanténban van. Mintájának szekvenelása a hét végén fejeződik be. A Stratégiai Kommunikációs Csoport korábban közölte, hogy a sportoló be van oltva és nincsenek tünetei.

A nagybányai rögbijátékos november 30-án érkezett egy különgéppel az országba Dél-Afrikából több más román állampolgárral együtt, és pozitív volt a koronavírustesztje. A repülő utasai közül kettőt igazoltan az omikron-variáns fertőzött meg.

FRISSÍTVE: A rögbicsapat három tagja koronavírusos

A Dél-Afrikából hazahozott 28 sportoló közül háromnak volt pozitív a koronavírustesztje a nyolcadik napon vett minták alapján – tájékoztatott a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) a Máramaros megyei egészségügyi igazgatóság adataira hivatkozva.

A mintákat elküldik szekvenálásra a fővárosi Cantacuzino Intézetbe.

A negatív tesztekkel rendelkező sportolók a karantén 10. napján kijöhetnek az elkülönítésből. A három fertőzött sportoló továbbra is elkülönítésben marad, de tünetmentesek, és egészségi állapotuk jó. A csapat mindegyik tagja be van oltva Covid ellen – tájékoztatott a GCS.

A nagybányai rögbicsapat tagjai november 30-án érkeztek egy különgéppel az országba Dél-Afrikából a román külügyminisztérium közbenjárására, miután a koronavírus omikron-variánsának megjelenése miatt az afrikai állam felfüggesztette a légi járatokat.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.