A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Most Románia következik?

Most Románia következik? Románia

A Sargentini-jelentés gyakorlatilag Magyarország és kormánya elleni támadásként is felfogható, és ezt jól érezték román ajkú honfitársaink is, mi több, a sajtó egy része meglepő módon pozitív hangot ütött meg Orbán Viktor védelmében. Nem is csoda: Strasbourgban Románia neve is elhangzott, mikor Magyarországot épp sokadjára törték kerékbe nyugati „barátaink”.

Természetesen nem hiányoznak a kárörvendő felhangok a román internetes társadalomban, de vannak „józanabb” hétköznapi elemzői is a témának. Amiről a Hotnews portál például meglepően kiegyensúlyozottan tudósít, szemügyre véve a jelentés pro és kontra érveit. De lássuk, mit írnak a kommentezők a cikk alatt. „Románia a következő” – írja egy szűkszavú internetező, alatta egy másik meg bővebben kifejti gondolatait. „A cikk győzelemittas hangvétele (végigolvasva a cikket erről nincs szó – szerk.) egy újabb bizonyítéka annak, hogy az Európai Unió az új Szovjetunió. Mindenki ismeri Polichinelle titkát (egy 16. századi francia bábjáték főszereplőjéről van szó, akinek van egy titka, de azt mindenki ismeri – szerk.), és így egyértelmű, hogy Magyarországot azért büntették meg, mert meg akarja védeni, és nem akarja veszélyeztetni az állampolgárait, nem fogad el más vallású bevándorlókat, akik szét akarják dúlni a társadalmat. Ez a szavazás egy dolgot bizonyít: az európai elitet nem érdekli az emberek véleménye, csak az, hogy megbüntessék azokat, akik nem fogadják el az általuk diktált aberrációkat, amik az európai társadalom szétbomlasztásához és az őshonos lakosság fokozatos lecserélődéséhez vezetnek” – vélekedik a kommentező.
A hetes cikkely életbe léptetéséről szóló adevarul.ro-tudósítás alatt van, aki azt írja: „És? Az élet megy tovább. A magyarok termelnek és exportálnak, az arabok szociális támogatást koldulnak a németektől. Egy nap a kerék megfordul. Mert a német sem nyel a végletekig. Főleg, ha a horizonton egy újabb válság körvonalazódik”.
Szintén itt valaki megjegyzi: 1956-ban a magyarok megtudták, hogy a szovjet bolsevizmus nem képezi opció kérdését. Ma, 2018-ban kiderült: a multikulturális progresszívizmus sem fakultatív. „Folytatódik a harc a marxista ideológia ellen” – írja a bejegyző.
Egy társa azt írja: három órán át követte a hadjáratot Magyarország ellen, és meg van győződve, hogy Románia következik a vádlottak padján. Megjegyzi: reméli, hogy a 2019-es EP választások szele a realitás talaján álló embereket visz majd a parlamentbe, remélhetőleg fiatalabbakat, dinamikusabbakat és kevesebb „értelmiségi aktivistát”. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. szeptember 13., 10:40
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Azért szeretném azt látni,hogyha a román EP képviselők egy része úgy szavaznának mint Régenhülyepistike ,Nimandmüllerpetike és társai,hogyan fogadnák őket Romániában.Meg ott volt az nyúzott képű kurtizánmonica aki habzó szájjal beszélt,ahelyett,hogy mélyen hallgatott volna és a padok alá bújik .A Szovjetunió kismiska volt ezek mellett ,a különbség csak az,hogy ők tankokkal fenyegettek,ezek meg a pénzek elvonásával ,hogy minél jobban eladósítsák ezeket az államokat mert ehhez voltak szokva már jó pár évtizede.Ceausescut is azért buktatták meg,mert már ő sem akart már fizetni mert a barom ötleteihez kellett a pénz/Népháza,atomprogram,csatornák/,addig nem érdekelte őket a demokrácia megcsúfolása ameddig fizetett -jobban mondva MI fizettünk-emellett voltak a barom ötletei is amit a Nyugat finanszírozott jó sok kamattal,egyszóval bátorították.Na most lehet minuszolni ,mert ugye nem így volt!

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 13., 14:23
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Az a helyzet, hogy amíg itthon a totálisan lebutított és demagóg bevándorlásellenességgel kétharmadokat lehet nyerni, a fékektőmegszabadított kormánygépezet joggal gondolhatja azt, hogy teljesen rendben mennek a dolgok Csakhogy az EU állampolgárait jelenleg képviselők döntő többsége szerint igenis komoly gondok vannak!!!

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 14., 14:14
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Norica Nicolai (ALDE Europa)
  Renate Weber (ALDE Europa)
  Csaba Sogor UDMR (Partidul Popular European)
  Traian Ungureanu PNL (Partidul Popular European) es
  Iuliu Winkler UDMR ellenszavaztak.