Felhívás!

Módosítaná az archiválásról szóló törvényt egy RMDSZ-es törvényhozó

Módosítaná az archiválásról szóló törvényt egy RMDSZ-es törvényhozó Románia

A jelenlegi 10 évről 5 évre csökkentené egy törvénytervezettel Kolcsár Károly Maros megyei képviselő a vállalatok papíralapú bizonylatainak megőrzési idejét, hogy mérséklődjön a vállalatokat terhelő bürokrácia, és a környezetet is védjék.

Az RMDSZ politikusa az archiválásról szóló törvényt módosítaná. Az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a jelenlegi jogszabály arra kötelezi a vállalatokat, hogy 10 évig megőrizzék a papíralapú bizonylataikat (például a pénztárszalagokat), annak ellenére, hogy az ellenőrzéseik során a pénzügyi hatóságok legfennebb 5 évig visszamenőleg kérhetnek el dokumentumokat.

‘Értelmetlen megőriztetni ezeket az iratokat, további, költségekkel járó feladatokat róni a vállalkozókra. Mi szükség van a papír alapú dokumentumokra, miért kell annyi erdőt kivágni, amikor digitálisan is megőrizhetjük ezeket az adatokat? Mert a digitalizáció felé haladunk’ – fejtette ki a képviselő.

Kolcsár elmondta, hogy a tavaszi ülésszak utolsó napján nyújtotta be a parlamentbe a törvénymódosító tervezetét, amelynek elfogadását szerinte a többi párt is támogatni fogja. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.