Felhívás!

Minisztercserék várhatók a kormányban

Minisztercserék várhatók a kormányban Románia

Véglegesítették a szociáldemokrata párti miniszterek tevékenységének kiértékelését – közölte Doina Pană PSD-alelnök pénteken.

Pană hozzátette, a Szociáldemokrata Párt soraiból kikerült tárcavezetők tevékenységét értékelő jelentés Viorica Dăncilă kormányfő asztalán van, aki dönteni fog az esetleges kormányátalakításról. A minisztercserékről várhatóan jövő hét végén vagy legkésőbb két hét múlva tárgyal a PSD országos végrehajtó bizottsága.

Arra az újságírói kérdésre, hogy várható-e részleges kormányátalakítás, a PSD alelnöke úgy felelt: véleménye szerint igen.

Arról is beszámolt, hogy a kiértékelés során egyrészt azt mérték fel, hogy az egyes szaktárcák mennyire teljesítették a kormányprogramban foglaltakat, másrészt hogy miként tájékoztatták a meghozott intézkedésekről a közvéleményt.

A kilenctagú kiértékelő bizottság objektív, számokon alapuló jelentést állított össze, amely a médiában való szerepléseket, sajtótájékoztatókat, terepmunkákat is tartalmazza. ‘Semmi szubjektív nincs a jelentésben’ – nyomatékosította Pană.

Az ALDE miniszterei maradnak

Egyetlen miniszterét sem készül leváltani a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) – közölte a párt elnöke pénteken Besztercén.

Călin Popescu-Tăriceanu kifejtette, a kormánykoalíciót alkotó pártok az általuk kijelölt minisztereket elemzik ki, és az ALDE soraiból kikerült tárcavezetőkkel elégedett az alakulat.

Az ALDE elnöke hozzátette, nem állítható, hogy “minden tökéletesen működik”, de összességében véve a kiértékelés során arra a következtetésre jutottak, hogy a pártot képviselő miniszterek megfelelően látják el feladataikat. “Persze, ez nem zárja ki, hogy kollégáim is, és személyesen én is néha javaslatokat tegyünk a teljesítményük javítása érdekében” – tette hozzá Tăriceanu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.