Felhívás!

Miért nem kérik az ingyen pénzt?

Miért nem kérik az ingyen pénzt? Románia

Bár 50 ezer hazai kisvállalkozó kérhetett volna 2000 euró vissza nem térítendő támogatást a kormánytól, hiába hosszabbították meg az igénylési határidőt, kevesebb mint 30.000-en éltek a lehetőséggel, így több mint 40 millió eurót hagytak az állam kasszájában.

Hasonló a tapasztalat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által meghirdetett támogatási programmal, amelyben legtöbb 50.000 eurót kérhettek volna a helyi vállalkozók beruházásokra, igaz az igényelt összeghez ugyanannyit kell hozzátenni önrészként, ám alig 55 cég élt a lehetőséggel. Az üzleti szféra képviselői ugyan pozitívnak értékelik ezeket a támogatási programokat, de túl korlátozónak tartják a pályázati feltételeket, amelyek jelentősen leszűkítették a kedvezményezettek körét.

A kormány múlt héten egy újabb programot hirdetett „támogatások forgótőkére” címmel, amelynek keretében még ma 20 óráig 2 ezer és 150 ezer euró közti összeget igényelhetnek a granturi.imm.gov.ro linken a vendéglátóiparban, személyszállításban, élelmiszeriparban, rendezvényszervezés területén működő cégek, turisztikai ügynökségek, könyvkiadók és könyvesboltok. Erre az összesen 350 millió eurós keretű programra már nagyobb érdeklődés mutatkozik, így arra is van esély, hogy a Gazdasági Minisztérium megemeli a keretösszeget a másik programból megmaradt 40 millió euróval.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások