Felhívás!

Miért jelentenek nulla esetet hétfőnként Kovászna megyében?

Miért jelentenek nulla esetet hétfőnként Kovászna megyében? Románia

A Republica.ro portál utánajárt, mi lehet az oka annak, hogy az ország egyes megyéiben a hétfői napokon alig vagy egyáltalán nem jelentenek új koronavírusos eseteket. E megyék közé tartozik Háromszék is.

Míg a közegészségügyi igazgatóságok többsége hétfőnként több tíz vagy akár több száz új fertőzöttet is jelent, néhány megye neve mellett csupán nulla, egy, vagy két új eset található. Ez jellemző Kovászna, Beszterce-Naszód, Krassó-Szörény, Olt és Teleorman megyékre is. Bár vasárnap mindenhol kevesebb tesztet dolgoznak fel a hét többi részéhez képest, a különbség mégis szembetűnő.

Kovászna megyében ezen a hétfőn is nulla esetet jelentettek, az egyetlen megye volt új fertőzöttek nélkül, akárcsak egy héttel korábban. Október 19-én kettő, október 12-én nulla eset szerepel a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) adatsorában.

A Republica megkeresésére a Kovászna megyei szolgálatos epidemiológus azt mondta, “a hétvége szombaton véget ért, nálunk vasárnap nem végeznek teszteket”.

“Vasárnap nem volt tesztelés. Ma (hétfőn – szerk. megj.) folyik a minták begyűjtése, és holnap lesznek eredmények. A hétvége szombaton véget ért, nálunk vasárnap nem végeznek teszteket” – mondta a közegészségügyi igazgatóság képviselője.
 
(Republica.ro/Hírmondó)
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások