Hirdetés
Hirdetés

Menesztette a kormány Kovászna megye prefektusát

Menesztette a kormány Kovászna megye prefektusát Románia

Leváltotta a kormány a prefektusokat több mint húsz megyében – jelentette be a kabinet keddi döntését a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

Ionel Dancă szerint kormányhatározattal menesztették tisztségéből az Argeş, a Bákó, a Bihar, a Beszterce-Naszód, a Botoşani, a Brassó, a Brăila, Buzău, a Kolozs, a Konstanca, a Kovászna, a Galac, a Giurgiu, a Hunyad, a Iaşi, a Máramaros, a Maros, a Neamţ, az Olt, a Prahova, a Szatmár, a Szeben, a Teleorman, a Tulcea, a Vâlcea, a Vrancea, a Ialomiţa megyei, valamint a bukaresti prefektust.

Megszűnt a megbízatása továbbá a Fehér, a Bákó, a Beszterce-Naszód, a Botoşani, a Dolj, a Gorj, a Giurgiu, a Iaşi, a Suceava, a Teleorman, a Temes és a Vaslui megyei alprefektusnak is.

A kormány ugyanakkor jóváhagyta a következő prefektusi kinevezéseket: Nicolae Albu (Fehér megye), Stoian Gheorghe (Arad), Alexandru-Liviu Miroşeanu (Bákó), Stelian-Nechita Dolha (Beszterce-Naszód), Alexandru-Valentin Colbu (Botoşani), Ioan-Gabriel Avramescu (Galac), Aneta Matei (Giurgiu), Vasilică Potecă (Hunyad), Marian Grigoraş (Iaşi), Lazăr George (Neamţ), Liviu Dumitraşcu (Teleorman), Mircea Gologan (Vaslui ), Gheorghiţa Berbece (Vrancea).

Cucu: elvégeztem a kötelességemet, a kormányt és az állampolgárokat szolgáltam

Sebastian Cucu frissen menesztett Kovászna megyei prefektus az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, becsülettel és korrekt módon látta el feladatát mandátuma során, leváltása után pedig visszatér a prefektúránál korábban betöltött munkakörébe.

“Nem tettem mást, mint elvégeztem a feladatomat, amelyet becsületbeli kötelességemnek tekintettem. Románia mindenkori kormányát szolgáltam, nem a Ponta, a Cioloș, a Dăncilă vagy az Orbán kormányt, ezáltal pedig az állampolgárokat. Én elvégeztem a feladatomat. Csak megköszönni tudom mindazoknak, akik segítettek engem a funkcióm ellátásában. Nem tudok most mindenkit megnevezni, akikkel együttműködtem, anélkül, hogy kihagynék valakit, de ők tudják, hogy kik azok. Intézményközi és személyes együttműködés nélkül nem tudod elvégezni a munkád” – fejtette ki Sebastian Cucu.

A volt prefektus hozzátette, leváltása után visszatér a prefektúrán korábban betöltött jogászi munkakörébe.

Cucut 2014 tavaszán nevezték ki alprefektusnak, az év decemberében pedig prefektussá léptették elő, miután az akkori kormány leváltotta Marius Popicát.

Az Orban-kormány egyelőre nem nevezte meg az új Kovászna megyei prefektust.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások