Felhívás!

Méltányos javadalmazást követelnek a családorvosok az oltási kampányban vállalt munkájukért

Méltányos javadalmazást követelnek a családorvosok az oltási kampányban vállalt munkájukért Románia

A Háziorvosok Országos Szövetsége (SNMF) támogatja a koronavírus elleni oltási kampányt, ugyanakkor úgy véli, a megfelelő rugalmasság biztosítása érdekében módosítani kell a jogi keretet, továbbá méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követel a kampányban részt vállaló családorvosok számára.

A szövetség szerdai közleményében hangsúlyozza, minél több rendelkezésre álló erőforrást fel kell használni az immunizálással kapcsolatos tájékoztatásban, amelynek kellőképpen változatosnak kell lennie, úgy kell elmagyarázni a gyors és minél szélesebb körű oltás szükségességét, hogy azt mindenki megértse. Erősíteni kell a bizalmat az ország által rendelkezésre bocsátott valamennyi vakcinával szemben, nem szabad egy bizonyos típusú oltóanyag használatát szorgalmazni, egy esetleges erre irányuló kísérlet ugyanis olyan fokú tömeges elutasítást szülhet, amely aztán nehezen szüntethető meg – nyomatékosítják.

A családorvosok képviselői az oltási tevékenységhez szükséges megfelelő logisztika biztosítását, a szerződéskötési, illetve a jelentési rendszer egyszerűsítését, valamint méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követelnek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 7., 14:11
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Mire fel?! Pár szuriért cserébe?! A betegek 3/4 e évek óta nem járt családorvoshoz, a pénzt mégis megkapták utánuk! A maradék 1/4 nek meg annyi mocskot felír 1-1doki, hogy az már minősíthetetlen! Sokan meg sem vizsgálják a beteget, csak írják halomra a gyógyszert!😤

 • User
  Dátum: 2021. április 7., 17:05
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nem minden a pénzröl szól és az én nevemben a SNMF ne nyilatkozzon, mert ha aranyal fizetnének , akkor sem vállalnám , hogy tudatosan ártsak az ember társaimnak.