Hirdetés
Hirdetés

Megvonta a szenátus Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mentelmi jogát

Megvonta a szenátus Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mentelmi jogát Románia

Hozzájárulását adta a felsőház plénuma ahhoz, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indítson Florian Bodog volt egészségügyi miniszter ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Bodog mentelmi jogának megvonását 98 törvényhozó támogatta, 24-en az ellen szavaztak a titkos voksoláson, egy szenátor tartózkodott.

A voksolást megelőző felszólalásában Florian Bodog azt mondta, nem kéri kollégáitól, hogy ne szavazzák meg mentelmi jogának megvonását, mert nincs rejtegetnivalója. “Nem félek az igazságszolgáltatástól, én bízom a romániai igazságszolgáltatásban” – fogalmazott. Hozzátette, a mentelmi jog nem egy kiváltság, hanem garancia arra, hogy egy miniszter szabadon gyakorolhassa megbízatását.

A volt tárcavezető ellen hivatali visszaélés, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás és hivatalos okiratok meghamisítása miatt vizsgálódna a DNA.

A vádhatóság szerint Florian Bodog egészségügyi miniszterként közbenjárt annak érdekében, hogy személyi tanácsadója egy éven át megkapja a tisztsége után járó fizetést, noha nem jelent meg a munkahelyén, és nem látta el a szerződésébe foglalt feladatokat.

A DNA 2019 szeptemberében is kérte a szenátustól Florian Bodog mentelmi jogának megvonását, a felsőház akkor elutasította az erre vonatkozó igénylést.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük