Felhívás!

Megvan az első koronavírussal fertőzött román állampolgár

Megvan az első koronavírussal fertőzött román állampolgár Románia

Koronavírussal fertőződött meg egy román állampolgár, aki a japán felségvizeken vesztegzár alatt levő Diamond Princess sétahajó fedélzetén tartózkodott – tájékoztatott csütörtökön a külügyi tárca.

A román állampolgárt egy japán járványkórházba szállították, ahol elszigetelték és megfelelő kezelésben részesítik – mutat rá a minisztérium.

A tárca rámutat, hogy a japán külügyminisztérium értesítette a helyzetről Románia tokiói nagykövetségét, amely felvette a kapcsolatot a román állampolgárral és sürgős intézkedéseket tett annak érdekében is, hogy értesüljön minden jövőbeni intézkedésről, amelyet a japán egészségügyi hatóságok foganatosítanak. Románia nagykövetsége ugyanakkor tartja a kapcsolatot a Diamond Princess sétahajó fedélzetén levő többi román állampolgárral is. A hajón 17 román állampolgár (15-en a legánység tagjai, ketten pedig utasok voltak) tartózkodott a vesztegzár elrendelésekor.

Ami pedig a Westerdam sétahajót illeti, Románia hongkongi főkonzulátusának megerősítették, hogy a fedélzeten 17 román állampolgár tartózkodik – 9-en utasok, 8-an pedig a legénység tagjai. A hajó kambodzsai felségvizeken, Szihanukvil kikötőjében vesztegel, az utasok és a legénység egészségügyi állapotának kivizsgálása még folyamatban van, egyelőre nem találtak koronavírussal fertőzött személyt.

Románia térségbeli nagykövetségei és konzulátusai állandó kapcsolatban állnak a helyi hatóságokkal és a többi európai uniós állam diplomáciai képviseleteivel és készen állnak támogatást nyújtani a román állampolgároknak.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.