Hirdetés
Hirdetés

Megszűnhet a kötelező maszkviselés a nem zsúfolt kültereken

Megszűnhet a kötelező maszkviselés a nem zsúfolt kültereken Románia

A kormány javasolni fogja, hogy szüntessék be a maszkviselési kötelezettséget a nem zsúfolt kültereken – nyilatkozta szerdán az Europa FM-nek Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter. Hozzátette: Romániában csökkenőben van a járvány harmadik hulláma, ez azonban még nem jelenti azt, hogy megszabadultunk a koronavírustól.

Hirdetés
Hirdetés

A tárcavezető elmondta, a nem zsúfolt kültereken alacsony a vírus terjedésének kockázata, ezért valószínűleg ez lesz az egyik első lazító intézkedés, amelyet a kormány javasolni fog.

Mihăilă elismerte, nehéz lesz pontosan meghatározni, hogy mi számít majd “nem zsúfolt helynek”, viszont a tömegrendezvényeken, a sporteseményeken, a zsúfolt a buszmegállókban továbbra is kötelező lesz a védőmaszk viselése.

A június 1-jétől életbe lépő lazító intézkedéseket az esetszámok és az intenzív osztályokon kezelt páciensek számának csökkenése teszi lehetővé.

“Az incidencia csökkenését mindannyiunknak érzékelnünk kell, lehetővé kell tennünk, hogy minél több gyerek mehessen iskolába, hogy bizonyos kültereken lemondhassunk a maszkviselésről, majd szépen lassan talán más lazítások is szóba jöhetnek” – fogalmazott a miniszter.

Mihăilă kihangsúlyozta, hogy bár Romániában a járvány harmadik hulláma csökkenőben van, a veszély még nem múlt el.

“Ez nem azt jelenti, hogy megszabadultunk a vírustól, de arra számítunk, hogy a következő időszak kicsit könnyebb lesz” – mondta a miniszter.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük