Felhívás!

Megszavazta a képviselőház az oktatási miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt

Megszavazta a képviselőház az oktatási miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt Románia

Megszavazta szerdán a képviselőház a Monica Anisie oktatási miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

A dokumentumot 172 támogató és 90 ellenszavazattal, 47 tartózkodás mellett fogadta el az alsóház.

A Lépésről lépésre eljutottunk az oktatás összeomlásáig – a PNL létrehozta a műveletlen Romániát című egyszerű indítványt a Pro Románia és a Szociáldemokrata Párt (PSD) 93 képviselője írta alá.

A dokumentum értelmében a tárcavezető okolható az oktatási rendszeren eluralkodott “káoszért”, a stratégia és a jövőkép hiányáért, amely miatt óvodások, iskolások, szülők és tanügyi alkalmazottak “pánikban és bizonytalanságban éltek hónapokon át”.

Az indítvány hétfői vitáján a hatalom és az ellenzék képviselői egymást okolták a tanügyi reform elmaradása miatt.

Monica Anisie oktatási miniszter felszólalásában azt mondta, a román tanügy azért van “a kihívások szintje alatt”, mert továbbra is rabja maradt a “konzervatív képzeteknek” és egy olyan rendszernek, amely nem a tanuló képességeire, hanem a tudás elraktározására összpontosít. A tárcavezető azzal vádolta a volt szociáldemokrata kormányt, hogy nem készítette elő az online oktatást.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 28., 7:02
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Nehogy már azt mondják ez az egész egy ember hibája, ami lassan évtizedek ota folyamatos. Az oktatás szintje idáig is a béka segge alatt volt. És akkor most mi lesz, lemondatják és jön helyette egy másik nagy megmondóember és ezzel meg lesz oldva minden? Lesznek majd előre 4-5 éves tervek és a tanügyminiszter nem éri a székében meg a karácsonyt