Felhívás!

Megsérült öt román katona Afganisztánban

Megsérült öt román katona Afganisztánban Románia

Megsérült pénteken öt romániai katona Afganisztánban – közölte a védelmi minisztérium.

A Sfântul Andrei erővédelmi zászlóaljhoz tartozó katonák amerikai kollégáikkal aknavédelmi rendszerrel ellátott, úgynevezett MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) típusú járművel járőröztek, amikor a páncélozott csapatszállítót házi készítésű bombával megtámadták.

A katonákat a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd a kandahári katonai kórházba szállították, eszméletüknél vannak, állapotuk stabil.

A katonák identitását, a szabályoknak megfelelően, csak azt követően hozzák nyilvánosságra, hogy az incidensről értesítették családjukat.

A védelmi minisztérium folyamatosan tájékoztatást kap a helyzetről, és figyelemmel követi a megsérült katonák állapotának alakulását – írja még a tárca közleménye.

FRISSÍTÉS: Egy őrmester, három tizedes és egy őrvezető sérült meg

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a sérült katonák Marian Rusu őrmester, Florin Anton, Florin-Alexandru Ştefan és Petrică Apetroaie tizedesek, valamint Nicolae Petcu őrvezető. A sérülteket a kandahári légibázis kórházában ápolják – állapotuk stabil.

“A Sfântul Andrei erővédelmi zászlóalj szintjén, amelyhez a katonák tartoztak, a vezérkari főnök vezetésével egy bizottság alakult, amely az esemény körülményeit vizsgálja” – tájékoztatott a védelmi minisztérium.

FRISSÍTÉS 2: Jobbulást kívánt Johannis

“Együttérzéssel gondolok az afganisztáni misszióban, járőrözés közben megsebesült öt román katonára. Mielőbbi jobbulást kívánok, és erőt, hogy túllépjenek ezen a kritikus állapoton. Ugyanakkor együttérzésemet fejezem ki a katonák családjaival és biztosítom őket, hogy szeretteik a legjobb orvosi ellátásban részesülnek. A román katonák mindig a legmagasabb szintű kiképzésről tesznek tanúbizonyságot, a hadszíntereken kifejtett tevékenységük hozzájárul a béke megóvásához” – fogalmaz üzenetében Klaus Johannis.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások