Hirdetés
Hirdetés

Mégsem kell majd nyilatkozatot benyújtaniuk a több fogyasztási hellyel rendelkezőknek

Mégsem kell majd nyilatkozatot benyújtaniuk a több fogyasztási hellyel rendelkezőknek Románia

Már dolgoznak azon a tervezeten, amellyel eltörlik az áramfogyasztás kedvezményes árú számlázását kérelmező nyilatkozatot a több fogyasztási hellyel rendelkezők esetében – jelentette ki kedden az energiaügyi miniszter.

Virgil Popescu egy Facebook-bejegyzésben azt írta, Nicolae Ciucă miniszterelnök már az elmúlt hét végén kérte, hogy dolgozzanak ki egy rendelettervezetet, amely megszünteti az áramfogyasztás kedvezményes árú számlázását kérelmező nyilatkozat benyújtásának kötelezettségét a több fogyasztási hellyel rendelkezők esetében. A tervezetet kedd este véglegesítik és közvitára bocsátják, majd jövő héten – az idei utolsó kormányülésen – el is fogadja a kabinet. Az új előírás értelmében bárki részesülhet a kedvezményes tarifából, ha a havi fogyasztása az adott határérték alatt van, függetlenül attól, hogy hány fogyasztási hellyel rendelkezik – magyarázta a tárcavezető.

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) múlt szerdán közölte, hogy az egy fogyasztási hellyel rendelkező háztartási fogyasztók automatikusan részesülnek az ársapka-rendelet által biztosított kedvezményekből, ha a havi áramfogyasztásuk a megszabott határérték alatt van. Ha a fogyasztónak a személyi igazolványában levő címen kívül más címre is van szerződése, egy nyilatkozatban pontosítania kell, hogy melyikre kéri az alacsonyabb díjszabást – ismertették.

Az ANRE alelnöke, Nagy-Bege Zoltán rámutatott, a több fogyasztási hellyel rendelkezők közül csak azoknak kell nyilatkozatot benyújtaniuk, akik nem a személyiben szereplő címre kérik az alacsonyabb díjszabást. 

forrás: Agerpres

fotó: Veres Nándor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. december 21., 11:14
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A sok baromság helyett áramot kellene termelni és akkor az egész ügy okafogyott lenne. De addig amíg a balfácán zöldek minden atomerőművet le akarnak állítani a helyzet jobb nem lesz csak rosszabb. Ez a helyzet addig fog romlani amíg az EU-s állampolgárok tűrik, hogy árulók vezessék, élükön a von der Leyennel.

  • User
   Dátum: 2022. december 21., 14:11
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Szerinted mennyi idő alatt lehet egy atomerőművet felépíteni? Amúgy épülnek, a balfácán zöldek miatt (pontosabban Fukushima miatt) csak egy országban akarták őket bezárni. Az összes többi EU-s országban van és épül új is.

 • User
  Dátum: 2022. december 21., 14:53
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Egyik nap ami törvényt hoznak másik nap átirják, ez csak azért van hogy senki semmit ne tudjon követni. Mindenhol kedvezményekről beszélnek, meg nyugdíj kiegészítésről, meg ilyenek, miért nem adnak becsületes fizetést, normál nyugdíjat, Európa szintű gyermek pénzt és akkor nem kellene sem a villanyos cécó, sem egyéb.

 • User
  Dátum: 2022. december 21., 20:22
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Kedves barátom totál dezinformált vagy dezinformáló vagy. Nem csak akartak, hanem le is állítottak atomerőműveket és nem egy hanem több európai országban, például Németország, Svájc, Svédország.

  • User
   Dátum: 2022. december 22., 8:54
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Németország meghosszsnítja s működésüket, Svájcban szintén ez a terv, ők újat is akarnak építeni. Svédeket nem tudom, annak nem néztem utána. Mindkettő Fukushima miatt akart leallni az atommal.

 • User
  Dátum: 2022. december 22., 14:31
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Még egyszer mondom gőzöd sincs. Németországban az utolsó három működik (miután több mint tízet leállítottak) és annak is csak rövid ideig engedélyezték a működését. Járj utána, ne csak irkálj.